O carte de pedagogie-religie-psihologie, destinată în primul rând părinților și pedagogilor, dar și celor care caută să înțeleagă care sunt legăturile dintre lumea materială și cea spirituală și celor care caută puncte solide de reper pentru păstrarea acelei stări evlavioase care ne redă încrederea că toate sunt sub un control (divin) care va decide în final victoria binelui asupra răului aparent.
Cartea propusă nu este o carte cu povești și legende religioase, ci un îndrumător bine motivat pentru acei pedagogi (profesori sau părinți) care înțeleg faptul că educația desăvârșită nu se realizează doar prin bombardament informațional ci și (sau mai ales) prin munca de sprijinire a vieții sufletesc-spirituală a copiilor.
Regulile fiecărui cult pot fi învățate în familie și în biserica de care aparține fiecare, dar fără o stare interioară bine pregătită în anii de formare a personalității ele nu vor avea efect asupra viitorului adult.

Cartea ne conduce prin stațiile parcurse de copii de-a lungul dezvoltării lor în cei doisprezece ani de școală și ne indică modul în care inițierea religioasă se poate face fără neplăcutele discursuri moraliztoarea, fără a stârni temeri sau îndoieli, ci doar prin redarea unor evenimente remarcabile ținându-se seama neapărat de capacitatea de percepție a copiilor la anumite vârste.

Autoarea, d-na Annie Szekely Kühlewind a fost 17 ani profesoară de religie în Școala Waldorf Hidegkut din Budapesta, a predat muzică, flaut și dirijat la cursurile de formare a pedagogilor Waldorf ținute la Budapesta și Șolymar, a ținut conferințe despre pedagogie, antroposofie și religie atât în Ungaria cât și în Germania pentru participanții la cursurile de specializare din Dormund, Bochum, Gladbeck. L-a însoțit ades, în turneele de conferințe ținute în diverse colțuri ale lumii pe soțul ei, scriitorul Georg Kühlewind (ale cărui cărți de filosofie au apărut și în România / la Editura Univers Științific-București). Cu astfel de prilejuri a ținut și dânsa prelegeri în câteva țări europene, în Australia, Noua Zelandă și Gruzia, iar între 2007–2009 a ținut periodic conferințe pentru profesori italieni, în Trento și Padova.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.