Dincolo de aspectele teologice care pot fi invocate cu referire la umilință și iertare, cele două experiențe profunde sunt abordate de această dată prin prisma unui model sistemic
asociat personalității umane. Prin acest model original, autorul dezvăluie miza uriașă pe care cele două experiențe, uneori extreme și greu de asumat, o pot răsfrânge în viața fiecăruia dintre noi.

Fără pretenția de a exclude din discuție abordarea teologică, Dumitru Grigore, autorul acestei prelegeri, el însuși teolog cu o experiență de peste 20 de ani, ne va introduce însă, în universul sensibil al aspectelor cibernetice care intervin în mecanismele psihofiziologice și spirituale ale acceptării umilinței și dăruirii iertării.

Tematica prezentei prelegeri se înscrie în logica ciclului de conferințe cu conținut interdisciplinar inițiate în Cluj-Napoca, urmând celor precedente: ”Inteligențele fractale”,
”Cunoaștere și inițiere, între sacru și profan”, ”Normalitate și patologie spirituală” și ”Prostia – o analiză sistemică dezintegratoare”, pe care autorul Dumitru Grigore le-a susținut.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.